tým místních spolupracovníků signály.cz

s.tým - jakou konkrétní roli tam můžu mít?

13. 3. 2010 15:05
Rubrika: Nezařazené | Štítky: dsm2010 , z jedné vlny

Zaujala Tě myšlenka být místním spolupracovníkem signály.cz, ale nedokážeš si představit, co to obnáší? Tady najdeš rozepsaných 7 rolí, ze kterých si můžeš vybrat jednu nebo více, o kterých si myslíš, že jsou ty pravé pro Tebe. V jednom regionu, třeba na Kunštátsku nebo Jablonecku či Žatecku, tak můžou být třeba tři místní spolupracovníci, kteří těchto sedm rolí zastanou, ale klidně jich taky může být i víc než sedm. Vyber si, co sedne Tobě a přijď k našemu stánku na diecézním setkání mládeže Tvé diecéze, abychom se seznámili a domluvili, co a jak. Každá pomoc je vítaná, s.tým potřebuje mnoho spolupracovníků do všech regionů.


  • zpravodaj - podporuje život aktivit mladých věřících v místních regionech tím, že o těchto aktivitách a činnostech publikuje na signály.cz fotografie, blogové články (reportáže, informace, zkušenosti, zážitky). Je to ideální služba pro lidi, kteří rádi fotí nebo rádi píší. Je možné být tedy zpravodajem bloggerem nebo zpravodajem fotografem. Smyslem této činnosti je podporovat místní mladé v tom, co dělají, motivovat je k dalším aktivitám a podněcovat jejich aktivní duchovní život. Zpravodaj se potřebuje pohybovat mezi mladými, aby měl zkušenost s tím, co chce na signály.cz publikovat.
  •  

  • informátor - jak název napovídá informuje o tom, co se v místním regionu chystá. Na rozdíl od zpravodaje se nezaměřuje na to, co bylo, ale na to, co bude. Jeho oblíbenou činností je zakládání profilů akcí na signály.cz a často je v kontaktu s místním patriotem nebo oblastním koordinátorem, aby je upozornil na zajímavé akce, které se v regionu budou konat a mohly by se nějak víc využít. Jeho činnost je velice důležitá a přínosná pro místní akce. Propagováním místních akcí na signály.cz jim zajišťuje dostatečnou účast a zároveň tak dává mladým lidem dostatečnou nabídku akcí, které mohou podpořit jejich duchovní růst. Informátor by měl mít dobré kontakty na lidi, kteří v regionu různé akce organizují. Jeho činnost však oproti patriotovi nevyžaduje, aby se akcí přímo účastnil.
  •  

  • patriot - má rád svůj region, a proto se rád všeho aktivně účastní. Nedělá mu tedy problém zpřítomnit signály.cz na akcích v místním regionu a v místních společenstvích věřící mládeže. Jeho komunikativnost mu umožňuje, aby navštívil různá společenství v regionu a pomohl jim se vším, co na signály.cz potřebují, podpořil je v tom, aby signály.cz používali jako nástroj, který jim ulehčuje jejich činnost. Na akcích v regionu se nebojí vystupovat za signály.cz a v případě potřeby provozovat informační nebo prodejní stánek signály.cz. Od patriota se nevyžaduje žádná konkrétní činnost online, ale reálný kontakt s lidmi v regionu.
  •  

  • distributor - je člověk, který místním lidem poskytuje propagační materiály signály.cz (plakáty, vizitky atd.) a zajišťuje prodej a distribuci fundraisingových předmětů (trička, hrnky, knížky, samolepky) nebo výher v soutěžích. Na základě poptávky lidí z regionu objednává tyto věci z centrály v Brně a následně je distribuuje jednotlivým lidem. Zároveň má přehled o členech občanského sdružení signály.cz, kteří za členský poplatek mají nárok na slevy. Výhodou je dobrá schopnost pohybu pomocí jakéhokoli prostředku;-) Na distribuci spolupracuje s patriotem a zároveň šíří po regionu informace o nových předmětech, které jsou k dispozici.
  •  

  • iniciátor - tvoří něco zcela nového, nesoustředí se na existující akce a aktivity v regionu, ale iniciuje a pořádá zcela nové akce a aktivity určené pro všechny uživatele signály.cz v regionu. Například dává dohromady společná seznamovací setkání uživatelů, modlitby na úmysly zprostředkované signály.cz nebo jiné aktivity, které vycházejí ze signály.cz, zejména z jejich témat měsíce. V květnu tak může uspořádat besedu s politikem, v červnu večer s moderní křesťanskou hudbou a v říjnu setkání s biblí pro širokou veřejnost. Důležité je, že se nejedná o aktivity existujících skupin nebo společenství, ale o otevřené aktivity pro všechny uživatele signály.cz z regionu a další zájemce.
  •  

  • technik - pomáhá s technickým zázemím patriotovi či iniciátorovi na místních akcích. Poskytuje technický servis, když je potřeba. Rozumí počítačům, umí rozchodit internet, protože se vyzná v drátech a krabičkách, které ostatním nic neříkají, zapojí dataprojektor a zajistí, aby vše běželo, jak má. Je oblíbencem ostatních členů s.týmu, kteří jsou na něj mnohdy odkázáni. Nevyžaduje se po něm jiná online činnost.
  •  

  • nápověda - člověk, který se na signály.cz opravdu dobře vyzná, ví, jak co chodí, a nedělá mu problém to srozumitelně vysvětlit ostatním uživatelům v místním regionu. Ví, jak štítkovat fotoalba, psát do blogů společenství, upravovat nastavení diskuzí a společenství, ale také ví, co je třeba udělat pro členství v občanském sdružení nebo kam poslat profilovou fotku na úpravu nebo žádost o smazání účtu či jak si členové o. s. mohou zřídit email signály.cz. Tuto pomoc zprostředkovává v místním regionu online nebo naživo, podle potřeby. Vždy dokáže pomoci ostatním členům s.týmu, když si neví rady.
  •  

    Máš snad pocit, že na to nemáš? Nic se neboj, každý člen s.týmu bude mít vždy možnost poprosit o pomoc nebo vysvětlení, dostatek instrukcí a možnost se zdokonalit zaškolením nebo třeba účastí na týdenním letním campu. Být členem s.týmu není těžké ;-)

    Informace o tom, jak se stát členem najdeš tady.

    Zobrazeno 4057×

    Komentáře

    vojtec

    Tofl: může mít jednu nebo více, jak je to tady i napsané v úvodu k tomuto článku;-)

    Mikuláš Jelínek

    Ahoj, chtěl bych zmínit ,že bych možná chtěl být INICIATOR , jak to tedy budeme řešit ( prosím odepsat na můj nick ) , předem děkuji ... <br />
    Mám totiž případné dotazy :).

    Zobrazit 11 komentářů »

    Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

    Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka