tým místních spolupracovníků signály.cz

s.tým - jak se stát členem?

15. 3. 2010 0:45
Rubrika: Nezařazené | Štítky: dsm2010 , z jedné vlny

Už sis přečetl předchozí příspěvky o s.týmu, zaujal Tě a chceš se zapojit? Výborně, děkujeme. Tady se dočteš, jak na to, protože aby ses stal členem s.týmu, nestačí jen někde kliknout. Potřebujeme vědět, jak a kde nám chceš konkrétně pomáhat. Stačí jen čtyři snadné kroky.

 


 

1) Přemýšlej, na co se hodíš a co zvládneš

Nejprve zvaž, JAK bys chtěl pomáhat. Vybrat si můžeš jednu nebo více z těchto nabízených rolí. A nezapomeň si také rozmyslet, KDE bys chtěl pomáhat. Možná si říkáš, to je přece jasné, ve svém okolí jako všichni členové s.týmu. Jenže jak moc velkému okolí se chceš věnovat? Na úrovni farnosti, městské čtvrti, města, místního regionu, děkanátu nebo dokonce okresu? To je také důležitý údaj. A nezapomeň, že ne vždycky více znamená lépe.

2) Setkej se s koordinátorem

Když už víš, jak a kde by ses chtěl jako člen s.týmu zapojit, vydej se za koordinátorem své oblasti. Zní to možná hrozně, ale je to jednoduché:-) Prostě se stav za námi na stánek signály.cz na letošním diecézku! Seznámíme se, pokud se ještě neznámé, probereme Tvoje jak a kde a třeba dostaneš i něco dobrého na zub:-D

3) Jeden papír zvládneš;-)

Přímo při tomto setkání s koordinátorem na diecézku dostaneš do ruky k vyplnění kratičký dotazník, kde jenom zatrhneš to svoje jak a kde a připojíš své jméno. Protože kdo si má všechny ty rozhovory přesně zapamatovat a nepoplést?:-)

4) Přidej se do 2 společenství

Jakmile tohle zvládneš, tak buď ještě přímo na diecézku nebo potom v klidu doma si klikni na vstup do společenství www.signaly.cz/stym a ještě do jednoho z jeho podspolečenství. Do komentáře můžeš znovu napsat to svoje oblíbené jak a kde (například: iniciátor Olešnicko). Vstoupit do těchto společenství je možné jen tehdy, až naplníš předchozí tři body, respektive budeme mít v ruce ten papír z Tvého setkání s koordinátorem. Děláme to tak proto, že chceme, aby s.tým byl skutečně dobře fungující, což se podle nás bez osobních kontaktů nemůže obejít. Neklikej proto prosím na vstup do společenství před setkáním s koordinátorem.

 

 


Nejedeš na diecézko? Nebo jsi z olomoucké arcidiecéze, kde jsou jen děkanátka? Nezoufej, nevadí!

 

Příležitost setkat se se svým koordinátorem bude samozřejmě i jindy a nic Ti nebrání, aby ses s ním dohodnul třeba na samostatné osobní schůzce vás dvou. Není to přece nic divného, když máte spolu spolupracovat:-) Na některých setkáních pravděpodobně z organizačních důvodů koordinátoři dočasně pověří i pár jiných lidí, kteří Tě budou moci do s.týmu přijmout.

Zobrazeno 2001×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka